Ce nu trebuie să faci niciodată cu telefonul tău. Este total interzis, dacă vrei să-l ai cât mai mult timp

de: Ozana Mazilu
19 01. 2022

Nu te desparți niciodată de telefonul tău. El te ajută să faci multe lucruri importante din viața ta: să ții legătura cu oamenii din jurul tău, să lucrezi, să te orientezi pe stradă sau în mașină, să comanzi mâncare, să faci shopping online, să asculți muzică și multe altele.

Dar trebuie să ai grijă de telefonul tău, dacă vrei să fie asistentul tău personal cât mai mult timp. Iată ce nu trebuie să faci, ca dispozitivul tău să fie în perfectă stare de funcționare.

Nu uita de update-uri

Fie că vorbim de update-ul la aplicațiile pe care le folosești sau la cel de soft ori de securitate, amânarea actualizărilor ți-ar putea îngreuna mult interacțiunea pe care o ai cu telefonul tău.  Ar fi bine să nu le ignori și să le faci de îndată ce primești notificarea că sunt disponibile.

Nu te conecta la rețele publice de Wi-Fi

Poate vrei să economisești din internetul tău de pe abonament și vrei să folosești net de la o rețea publică, așa cum este cea dintr-un restaurant sau dintr-un aeroport. Însă nu întotdeauna ce e gratuit e și bun. În cazul de față, conectarea la o rețea publică de Wi-Fi te-ar putea costa mai mult decât crezi. Așadar, dacă nu mai ai net pe telefon și ești, totuși, nevoit să te conectezi online, fii foarte atent la site-urile pe care intri și unde alegi să-ți scrii user name-ul, parola sau datele de pe cardul bancar. Rețelele publice de Wi-Fi cad des pradă hackerilor, așa că ai face mai bine să le eviți.

Nu folosi un încărcător ieftin sau unul care nu e original

Atunci când telefonul tău ia energie numai de la încărcătoare ieftine, de la cabluri de alimentare din mașină sau cu ajutorul unor produse care nu sunt originale, să nu te mire faptul că bateria acestuia nu va mai ține ca înainte. Ba chiar e posibil să-ți „ajuți” telefonul să aibă nevoie mult prea repede de reîncărcare.

Nu-l lăsa necurățat

Telefonul tău poate avea mulți microbi, bacterii sau virusuri cu care intri zilnic în contact. Ai face bine ca măcar o dată pe zi să-ți rezervi câteva secunde pentru a șterge cu grijă smartphone-ul.

Nu-l lăsa la încărcat peste noapte

Acest obicei va reduce din capacitatea bateriei și-l va expune supraîncălzirii, fenomen care îi poate afecta componentele interne, în timp sau chiar imediat. Am scris mai multe despre asta aici.